Играй с животните

Публикувано на

Игра с животните на живо е най-сладка, но не е лесно постижима.

Затова ви представяме новата ни колекцията морски шахове „Играй с животните“. Тя е вдъхновена от някои емблематични животни, грижовно пазени в български музеи. Игрите изработихме ръчно от естествена телешка кожа, благодарение на художници от екипа на АЛОС, кожари от Ателие „Дъбрава“ и биолози.

Шах „Морски страшилища“

Пуловете на двата отбора са изрисувани с властелина на соленоводния аквариум в Пловдивския природонаучен музей – черноперата рифова акула и с Рибата Камък, един от най-потайните му обитатели. 

Шах „Влечуги гиганти“

С два отбора кожени пулове, изрисувани с крокодил и анаконда. Вдъхновен е от двуметровия нилски крокодил Хектор, който живее в зала Терариум в Природонаучния музей в Пловдив и огромната препарирана анаконда, която посреща посетителите още в централното фоайе.

На Музея по рибарство и лодкостроене в Тутракан са посветени два шаха. Крилат дунавски шах. С два отбора птици – пеликан и бяла чапла, които мигрират отдалеч, за да стигнат до Дунава, да си починат и отгледат потомство. Шах „Дунавски гиганти“ е с най-големите дунавски риби – древната моруна и спокойния сом.

На националния природонаучен музей към БАН – София са посветени Шах „Пеперуди“, заради голямата сбирка на пеперуди от цял свят и Шах „Владетелите на небето“ с представяните в музея грабливи птици: орел и бухал.  

За да поиграете морските шахове следете събитията в музеите, както и турнирите по програмата ни „Образование чрез изкуство“. Можете и да закупите и от другите ни настолни игри от Античността и Средновековието. С купуването на игрите вие подкрепяте образователната програма на АЛОС. За поръчки: office@alos.bg или 0897 932 005.

Игрите и турнирите с тях създадохме като част от програмата ни „Образование чрез изкуство“, със съдействието на Национален военноисторически музей и Министерство на културата.