Екип

Работен екипУправителен съветЕксперти
Любен Кулелиев
Председател
0898 666 269
lkuleliev [at] alos [dot] bg

Добрин Атанасов
Координатор проекти
0888 658 946
d_atanasov [at] alos [dot] bg

Росица Маринова
Координатор кампании
0897 932 005
rmarinova [at] alos [dot] bg

Десислава Цонева
Културен мениджър
d_tzoneva [at] alos [dot] bg

Елена Калинова
Финансов мениджър

Кликнете върху имената за повече информация.
Любен Кулелиев, Председател
Завършил е „Художествена обработка на метали” в Средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука”, гр. София и бакалавърска и магистърска степен в специалност „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство” на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 2007 г. е бил доброволец по Дейност „Европейска доброволческа служба” на Програма „Младеж“ на ЕС в Offener Kunstverein e.V., Потсдам, Германия. От 2009 г. е редовен докторант и асистент в катедра „Изобразително изкуство” на Софийски университет. Понастоящем води практически занятия в дисциплините „Скулптура”, „Изобразително изкуство и кино” и „Ателие Неконвенционални форми”. Художник на свободна практика с авторски реализации в Германия, Италия, Испания, Румъния, Чехия, Словакия, Естония и България. Работи в сферата на концептуалните изразни форми в изкуството (инсталации, пърформанс, видеоарт, фотография). Ръководител на уъркшопи за фотография, инсталационни форми, сценография и костюми в рамките на международни и регионални проекти по програми свързани с неформалното образование. Участник и организатор на редица международни обмени в сферата на културата.
д-р Добрин Атанасов, Заместник председател
Завършил е „Художествена обработка на дървото” в Средно художествено училище за приложни изкуства „Тревненска школа” (гр. Трявна) и „Педагогика на изобразителното изкуство” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2003 г. е преподавател към катедра „Изобразително изкуство” на същия университет. Понастоящем води семинарни и практически занятия в дисциплините „Семиотика на мултимедийните продукти”, „Езикът на графичния дизайн и визуалната комуникация”, „Хепънинг и пърформанс”, „Художествени акции и инсталации”. През 2010 г. защитава докторат на тема „Методическа система за образование по изкуство чрез уъркшоп”. Член е на сдружение „Изкуство в действие” и един от основните координатори на дейността му. Организатор и участник в голям брой инициативи с художествена и образователна насоченост в България, Германия, Холандия, Италия, Полша, Чехия, Словакия, Естония и други страни. Ръководител на творчески ателиета и уъркшопи в редица проекти в сферата на неформалното образование по програми на ЕС. В периода 2007 – 2010 г. е обществен възпитател по проект за работа с деца в риск към Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – район „Връбница” (София). Като артист работи в сферата на визуалните изкуства и музиката. Съосновател на музикалния лейбъл „missskin.net” и на група „Мискините”.
Андро Стубел
Андро Стубел (псевдоним на Андрей Симеонов) е музикален продуцент, музикант, автор на музика и текстове. Завършил е Български език и литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Учил е китара, пеене и композиция при Георги Мирчевски. Андро Стубел е основател на група Екзитус с която през 1999 г. оглавява Българския ТОП 100 . След 2002 г. се изявява и самостоятелно. През 2003 г. записва албума Siberian Bond заедно с цигуларя Димитър Хетемов През 2005 г. издава първия си самостоятелен албум „Alter Ego”. В началото на 2007 г. , заедно с Петър Вълков и Добрин Атанасов е създател на лейбъла „missskin.net”, с който продуцират собствена и чужда музикална продукция. Съосновател и член на група Мискините. Работил е като музикант на свободна практика, тонрежисьор в телевизия „7 дни“, журналист в Информационна агенция „Кросс“, коректор и редактор в издателство. Понастоящем е журналист във онлайн изданието Факти.бг MySpace
Никола Бошнаков
Никола Бошнаков е завършил „Кино и телевизионна режисура” в Нов български университет. През 2003 г. заедно с Димитър Таралежков и Олег Константинов е съосновател на Дружество за кино „Бидон филм“, което през последните години има значителен принос за развитието българското независимо кино. Никола Бошнаков е носител на следните награди и отличия:
За филма Алтънджите идат!:
Награда на публиката за най-добър български филм на IV-ия Международен фестивал за късометражни филми – Балчик 2006
I-ва награда на публиката за най-добър документален филм на IX-ия Кинофестивал на Нов български университет
II-награда в категория “Малък бюджет – голямо въздействие” – 2006 Wildlife Vaasa, Finland
А за филмът “Lifestайл (Скици от село)” – Special mention – Dialektus 2007, Budapest, Hungary

Избрана филмография:

  • Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета – док. (2010)
  • Ribadeo, Babylon (2008) к/м
  • София Видео Гайд (2007) – док.
  • Алтънджиите идат! (2006) – док.
  • Lifestайл (Скици от село) (2004) – док.
  • Deus ex machina (2003) – док.
  • Извън сезона (2003) – док. – (съвместно с Олег Константинов)
  • Вино (2003) – док. –(съвместно с Димитър Таралежков)

YouTube / Facebook

Десислава Цонева
Завршила езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, Велико Търново, с профил „Английски език, испански език и мениджмънт”. През 2005 г. се дипломира в специалност „Филмова и телевизионна режисура” на ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград. От август 2004 г. до август 2005 г. е доброволец към „Европейска доброволческа служба” в Offener Kunstverein e.V., Потсдам, Германия. В периода октомври 2007 г. – ноември 2008 г. е стипендиат по програмата „Културен мениджър от Средна и Източна Европа” на фондация „Робър Бош” в Немска асоциация за късометражно кино „AG Kurzfilm”, Дрезден, Германия. От 2008 г. работи като културен мениджър и филмов режисьор на свободна практика към различни културни организации в страната и чужбина. Организатор и координатор на проекти работни срещи и фестивали в сферата на музиката, визуалните и сценичните изкаства. Автор и участник в редица филми и проекти в областта на съвременното изкуство. Има артистични изяви в България, Германия, Белгия, Испания, Норвегия, Словакия и Румъния. http://www.chumma.hit.bg/
Кликнете върху имената за повече информация.
Рене Беекман
Рене Беекман е художник, куратор, и критик. Завърщил е Художествената академия АКИ, Енсхеде (Холандия). Представял е свои работи в самостоятелни и колективни изложби в Холандия, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Австрия, Китай, Финландия, Швейцария, Естония, Полша, България, Хърватия и САЩ и други страни. Неговите звукови творби са били издадени на компактдискове в Обединеното кралство от издателя Audio Research Editions и са излъчвани по радио станции в Холандия и в САЩ. Негови видеозаписи са били излъчвани по телевизионни канали в Холандия, Германия и Латвия. Беекман е част от екипа, създал магистърска програма „Дигитални изкуства“ в Националната художествена академия в София. Понастоящем преподава в същата програма в няколко дисциплини, свързани с модулите Екранни изкуства и Системи за интерактивно изкуство. През 2009 и 2010 г. е съорганизатор и куратор на фестивала за дигитални изкуства DA Fest Националната художествена академия. Той е и съорганизатор на Доркбот София, Игнайт София и серията xfilm lectures.

http://raakvlak.net
http://xfilmfestival.net
http://gmtplus2.org
http://dorkbot.org/dorkbotsofia

Лиляна Тръпчева
Лиляна Тръпчева е психолог и психотерапевт. Завършила е бакалавърска и две магистърски степени в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ съответно по „Социална педагогика“, „Педагогика на девиантното поведение“ и “Детско–юношеска и училищна психология /диагностика и консултиране/”. Член е на Българска асоциация по психотерапия и на Дружество на психолозите в България. Между 2004 и 2006 г. работи в системата за закрила на детето. Работила е също като психолог, социален работник обществен възпитател, обучител и консултатнт по редица проекти, насочени към консултиране и подкрепа на деца в риск и техните семейства, превенция на изоставянето, обучение на персонал на социални институции, арттерапия и др. Понастоящем е психолог към Фондация ЕКИП.
Светлана Комогорова
Светлана Комогорова – Комата e поет и преводач. Завършила е Английски език в Пловдивската езикова гимназия и Руски език и литература в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Първите ѝ публикувани преводи са на текстове на класически рок групи в рубриката „Рок поезия“ на весник „Ритъм“ в началото на 90-те. Преводач е на респектиращ брой книги на култови автори като Тери Пратчет, Дъглас Адамс, Том Робинс, Робърт Шекли, Роджър Зелазни, Джак Керуак, Хенри Милър, Владимир Сорокин. Често работи съвместно със Силвия Вълкова, заедно с която правят най-новите преводи на български език на „Алиса в страната на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“ на Луиз Карол, и „Мечо Пух“ на Александър Милн.
Комата превежда също и филми. Тя е основен преводач на София филм фест. Автор е на книгите „The съвсем best“ (1999), “Зайча сянка” (2003).
Номинирана е за Националната награда „Христо Г. Данов“ за 2005 г. и за наградата в категория „Най-добър превод“ за 2004 и 2006 г. на Европейски форум на научната фантастика „Еврокон“. През 2010 г. получава наградата „Кръстан Дянков“ на Фондация „Елизабет Костова“ за превода на „Шантарам“ на Грегъри Дейвид Робъртс.