Рисуване със светлина LUNAR

Публикувано на

Много се радваме, че сме част от първото издание у нас на LUNAR – Фестивал на светлините.

Между 6 и 9 май фестивалът превърна столицата ни в огромна галерия под открито небе Триизмерните спектакли-инсталации се проведоха на 13 различни точки, между които Националния дворец на културата, Народната библиотека и Народния театър „Иван Вазов“. Провокираха интереса на над половин милион души.

Екипът на АЛОС участва с Ателие „Рисуване със светлина“, (локация 10 от програмата на фестивала) в градината пред Народния театър „Иван Вазов“ на 6 и 7 май.

Благодарим на организаторите – българското студио за 3D мапинг MP-STUDIO, за интереса към работата ни и за поканата за партньорство. Благодарим и на всички над 300 участника в ателието, които споделиха хрумванията си и мечтите си и се оставиха в ръцете ни да ги изрисуваме със светлината на фотографската техника Light-painting. Щастливи сме, че бяхме интерактивната част на LUNAR и имахме шанса да пресъздадем личните въжделения на всеки от участниците. Заедно разбрахме колко е трудно да хванеш тигър, че ако 5 деца искат да яздят дракон, той трябва да е китайски – от дългите, и че малките принцеси – същински феи държат в ръцете си светлинна сила, която променя гората и света, че битките е по-добре да са светлинни и че сега беше моментът за ангелски снимки.  Бяхме из космоса, с Йода и Вейдър и …Майкъл Джексън. Плувахме, танцувахме, пяхме…

Надяваме се фестивалът да се превърне в светла традиция 🙂 и да продължи да отправя своето силно светлинно послание за мир, обединение и добруване. До скоро!

Екипът на АЛОС: д-р Любен Кулелиев – фотограф, Боян Бахрин – светлинен художник, Росица Маринова – модератор на концепциите на светлинните рисунки.

Ателие „Рисуване със светлина“ е част от програмата на АЛОС „Образование чрез изкуство“.

Видео: