Годишна програма „Художествено образование“ 2022

Публикувано на

През 2022 ще разгърнем артистична програма на АЛОС с 11 авторски събития в 4те основни направления Литература, Театър, Художествено образование и Социализация на културното наследство.

В направление „Художествено образование“ сме подготвили 2 събития Международен симпозиум за кинетично изкуство КЕВИС, Уъркшоп „Художествени инсталации“ гр. Троян.

 

Тази година ще проведем деветото издание на Международен симпозиум за кинетично изкуство КЕВИС. Стартирал е като инициатива на АЛОС в партньорство с Музей на открито „Етър“ и СУ „Св. Кл. Охридски“ и Сдружение „Изкуство в действие“ през 2015 г. Оттогава съвместно организираме инициативата ежегодно. КЕВИС ще събере за 10 дни около 12 артисти за творческа изява в сферата на лендарта и кинетичното изкуство. И през 2022 ще се търси пресечна точка между природните дадености на габровския регион, местни традиции и съвременните художествени форми.

Следете информация в ФБ страницата на КЕВИС.

 

Уъркшоп „Художествени инсталации“ гр. Троян.

Образователна платформа „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ – методическа система за обучение в сферата на съвременното изкуство (теория и практика) Стартира през 2011 като инициатива на АЛОС в Национална гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ в гр. Трявна с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Извеждане на концепция за развитие на средното специализирано художествено образование в България и систеамтизиране на теоретични материали в www.ps.alos.bg и над 200 практически обучения, артистични практики и уъркшопи по съвременни форми на изкуство с над 2800 ученици и учители в 18 града в България. С над 160 публични изяви в местни културни форуми, фестивали, събития и др.

И тази  и година в Уъркшопът по Художествени инсталации ще  включим ученици от НУПИ „Проф. В. Колев“- Троян и заедно ще създадем вече емблематичната за „Фестивала на сливата“.

художествена инсталация на  пешеходния мост. Акцентът отново ще е емблематичната за района троянска слива.

 

Следете за информация в ФБ страницата на АЛОС

 

Годишната програма на АЛОС за 2022 г. се изпълнява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.