Вкусът на живота

Публикувано на

На 1 март 2022 г. Център АЛОС представи на сцената на City Mark Art Center премиерно театралната постановка „Вкусът на живота“. Наталия Цекова е в главната роля и в центъра на едно комедийно представление за три сватби, едно погребение, абитуриентски балове и кръщенета.

Автори са Здрава Каменова и Светослав Томов, музиката е на Павел Терзийски, а  сценография и костюми – Стефания Колева.

Във „Вкусът на живота“ има и много музика, любов към храната, страст и смях. Историята проследява преживяванията и емоциите на един главен готвач в реномиран ресторант в България, който уж е от Куба, но всъщност е… местен и трябва да скрие произхода си на всяка цена.

В главната роля влиза цветната и атрактивна Наталия Цекова. Тя е и първата ромка, завършила НАТВИЗ, има две дипломи, няколко моноспектакли и много социални проекти. Снима се активно в кино и телевизионни продукции, сред тях – тв сериала „Откраднат живот“, филма „Големият френски обир“ и късометражната продукция „Майка“.

„Вкусът на живота“ среща своята публика в София, Пловдив, Търново, Монтана, Кюстендил, Самоков, Антоново и с. Лесново. И турнето продължава. Фурор предизвика и сред роми при представления в кв. Факултета – София и Кюстендил. От техните отзиви разбираме, че поставката е съхранила и пресъздала автентичността на ромския живот.

Можете да чуете какъв е вкусът на живота според Наталия в интервю по БНТ в предаването „100% будни“ и в репортажа на БТВ.

 

За следващи представления следете ФБ страниците ни: АЛОС https://www.facebook.com/centerALOS и „Вкусът на живота“ https://www.facebook.com/Vkusytnazhivota

 

Постановката се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.