Улови сигнала

Публикувано на

След няколко месеца разработки, най-сетне новата ни интерактивна образователна игра „Улови сигнала“ е вече в новия си дон – Национален политехнически музей. Уникално софийско място, което съхранява и представя достиженията на техническата мисъл, впрегнати за благото на човечеството. Музеят е първият ни партньор в програмата „Образование чрез изкуство“, които преди 8 години повярваха на идеите ни за ателие „Рисуване със светлина“ и ни повериха посетителите си в Нощта на музеите.  Сега, след много съвместни инициативи е ред на нова тема – Комуникацията.

Заедно създадохме игрови-интерактивен начин всеки да проследи развитието на общуването и средствата за комуникация през вековете.

Принцип на игра

Посетителят поставя пионка-сигнал в плъзгач, вързана за въже. Чрез опъване на двата края на въжето, играчът придвижва по времевата карта, като започне от праисторическата епоха с димни сигнали, реч, писмеността на древния свят, завихри се в динамичната ера на техническите открития, през интернета до смартфоните.  Единствено ловките играчи с добри навигационни умения ще успеят да заобиколят дупките, разсейващи сигнала и да достигнат до финала. 

Турнир

Представянето на играта със състезания с посетителите направихме символично на Игнажден. Заповядайте и вие да уловите сигнала в Национален политехнически музей. София.

Образователната игра е част от музейната програма на Център АЛОС „Образование чрез изкуство“. Създаването й и даряването й на музея е с подкрепата на програма „Възстановяване и развитие на частните културни организации“ на НФ „Култура“.

Photo credit: Политехнически музей