Фестивал на огъня и светлините

Публикувано на

Екипът на Център АЛОС все участие във Първо издание на Фестивал на огъня и светлината в Габрово, който се проведе на 15 и 16 юли в местното читалище „Будителите“. Фестивалът е в най-топлите дни на годината, горещниците, и е свързан с празника Св. Марина – повелителка на огъня.

В централния квартал „Шести участък“, до сцената в двора на читалището изградихме триметрова художествена инсталация с композиция, близка до кристалната структура. В унисон с горещата същност на фестивала, инсталацията оживяваше вечер, по време на шоу-програмата, като върху нея се прожектираха пламъци и огнени стихии, редувани с контрастни образи като спокойно небе, вода, гора и космос, преминаващи една в друга. Видеата и изображенията бяха специално създадени, за да се  пресъздаде бурната динамика и крехкият баланс в природата.  Автори на инсталацията са екип на Център АЛОС – Марина Стоянова и Добрин Атанасов.

 

Друг основен акцент на фестивала бе огненото шоу, което се проведе през двете вечери с местни артистични групи от Габрово и гостуващи артисти от Пловдив и София. Столичната формация „Bright eye“ проведе работилница за танц с огън с желаещите да се включат гости на фестивала.

 

Благодарим за поканата на читалище „Будителите“ – Габрово, с удоволствие ще участваме и в следващото издание на фестивала.