Ателие за хранилки за птици

Публикувано на

Деня на София празнувахме като създадохме хранилки за птици от пластмасови бутилки. Представихме крилатите приятели, за които София е дом и през зимата, какви са навиците им и каква е любимата им храна.

Представихме също и архитектурни перли на столицата от периода на Сецесиона. На място изрисувахме хранилките с елементи от фасадите на емблематични софийски сгради. Децата окичиха бутилките с кокетни прозорци, балкони с решетки от ковано желязо и декорирани с цветя врати. Един от малките ни художници, осемгодишен, нарисува на бутилката представата си за София – нескончаемо метро. Включиха се случайно и гости от Словакия, които бързаха да изрисуват хранилката си и да си я вземат, защото гонеха самолет.

С ателието храненето на пернáтите обитатели на София е весело и цветно. Показваме пример за повторното използване на вещите. Да се замислим какво може да променим в ежедневните си навици, за да намалим отпадъка, който оставяме след нас.

Водещи на ателие „София=дом“ са Росица Маринова от Център АЛОС и Лора Стратева & Илия Бояров от Ателие „HB“.

Благодарим на Регионален исторически музей София за домакинството. Комплекс Антична Сердика е изключително уютно и приятно място за творчески срещи. Надяваме се да продължим. Работилницата е възможна благодарение на подкрепата на Столична програма „Култура“ и е част от програмата на АЛОС „Образование чрез изкуство“. , линия „Реползвай“.