Изложба „Илюстрация и комикс“

Публикувано на

Вече 11 години екипът на АЛОС развиваме образователна платформа за съвременни изкуства „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ с ученици и учители от всички художествени училища към Министерство на Културата.

Тази година наш партньор е Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов “. Тя е единственото общинско  художествено училище в София. Впечатлени сме от учителския екип и от актуалните специалности в гимназията Дизайн на печатни издания,  Илюстрация и Комикс.

През март тази година ученици от гимназията се включиха във водената от АЛОС екологично творческо ателие „МозайКАП“ – мозайка от цветни капачки за „Часа на Земята“, водени от преподавателя си Красимир Бонев . А през септември – в групова Изложба за дизайн на печатни издания, илюстрация и комикс, представена в Регионално управление на образованието-София. Учениците положиха много усилия и старание в подготовка на произведенията, под ръководството на преподавателя по рисунка, типаж и анимация Антон Николов и Григор Григоров – по компютърна графика.

Тук представяме дигитални рисунки, илюстрация, типаж и анимации на нашите фаворити  Майя-Андреа Христова и Таня Илиева от X кл.  Творбите на младите автори са представени в изложбата до края на месец октомври 2022 г.

Проект „Образование чрез изкуство“ се изпълнява с подкрепата на Столична програма „Култура“