Преподавай трудно

Публикувано на

ОЧАКВАЙТЕ ПРЕМИЕРА – на живо и он-лайн

 

„Преподавай трудно“ е новата театралната постановка на Здрава Каменова, продуцирана от Център АЛОС.

Моноспектакъл на актрисата Яна Огнянова, която след  „Жената е странно животно“, ще влезе в ролята на частна учителка по английски, както и в кожата на 10 родители – амбициозни, безотговорни, луди, на 6 ученици – сред тях зомбирания от видео игри Майкъл-Томас, Павел с 43 фобии, фолк певица, опитваща да научи английски, един таксиметров шофьор, един съпруг, който говори само на гръцки. В какво ще се забърка добрата мис Стела, заради щедрото си сърце?

Един спектакъл, говорещ за бездната между родители, учители и деца.

Дали понякога учителите не са по-близо до децата ни и дали ние -родителите не прехвърля ме гнева си за неосъществените си амбиции върху тях? Дали така не скъсваме нишката и между децата и учителите им. Докъде може да ни отведе тази никому ненужна битка?!? Един спектакъл, в който може да се огледате с много хумор, но и който няма да ви остави равнодушни.

Музика: Павел Терзийски/носител на ИКАР за музика 2019/

Сценограф: Ани Янакиева

Автор: Здрава Каменова – създала и театралните комедии „Апетит“, „Жената е странно животно“, „Цигански колела“, „ Бонбон“, „Помощ имам две деца“…, както и издаваните от АЛОС детски книжки „Чорапът, който промени света“, „Планетата на дядовците“, „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“ и сборник пиеси „Помощ, жена с апетит“.

Спектакълът е част от Театралната програма на Център АЛОС и се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Очаквайте скоро премиера на живо в Сити Марк Арт Център – София и он-лайн на ФБ страницата на Център АЛОС.