ПРЕМИЕРА! Планетата на дядовците

Публикувано на

В началото на октомври излезе от печат новата книжка, издадена от АЛОС – „Планетата на дядовците“. Става въпрос за една тайна история, разказана от любопитно червейче за това, къде отиват дядовците и бабите, когато остареят съвсем.

Великолепно написана от Здрава Каменова и прекрасно илюстрирана от Ирина Василева (автори  и на „Боб, Малката метална кутийка с голяма мечта“ и „Чорапът, който промени света“), тази история е пълна с изненади, круши, стъпки в снега и падащи листа, битка със слънцето, говорещо червейче, летящи кюфтета, бонбони против остаряване, ченета и реактивни обувки. В нея има малко сълзи и много смях, едно куче и едно момче и един отлетял дядо. Това е една нежна приказка за порастването, която поднася темата за раздялата с любимите ни възрастни и уморени хора с оптимизъм и фантазия и очакване за нова среща, защото никой никога не си отива завинаги.

Заповядайте на 14 октомври 2017 г. от 11 часа в столичното Студио 5 (НДК, вход А3), за да пожелаем на добър час на тази важна, топла и забавна история. Входът е свободен.

Ще чуете откъси от книжката прочетени от любими актьори Ангелина Славова – актриса от сериала Откраднат живот, Константин Икономов – актьор от Сатиричния театър и Моника Митева – позната от екрана на Нова телевизия. Децата ще имат възможност да оцветят илюстрации от книжката, да си направят собственоръчно разделители за книга с героите от книжката заедно със самата художничка, да се запознаят и с писателката, както и да похапнат круши.

Очаквайте книгата в най-добрите книжарници!

Можете да следите и за следващи четения и работилнички с героите от Планетата на дядовците във Фейсбук:

Книгата е 40 страници и цветни илюстрации.

Цена с твърди корици 18,00 лв.

Цена с меки корици 12,00 лв.

За поръчки: office@alos.bg и 0897 93 20 05

Книгата е издадена от Център Алос, съфинансирана от Столична Програма Култура 2017 на Столична Община.