Тайният живот на сливите

Публикувано на

По традиция за Български фестивал на сливата в Троян Център АЛОС организира уъркшоп за художествени инсталации с ученици от местното Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“. За четвърта поредна година пешеходният мост в центъра на града се превръща в основна атракция за празника с оригиналните художествени обекти, които овладяват и структурират мостовото пространство, по което хората преминават. Тазгодишната арт инсталация включва модулни конструкции, изработени от дървени летви, текстилна материя и прежда с вплетени в тях обекти от тел и плат, напомнящи плода на сливите.

В уъркшопа участваха 22 ученици от различни класове. Реализацията протече в периода 20 – 22 септември под ръководството на авторите Добрин Атанасов и Любен Кулелиев от Център АЛОС. За поредна година инициативата бе част от образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, Паралени пространства“, в рамките на която вече 6 години нашият екип запознава учениците от училищата по изкуствата в цялата страна с различни изразни форми в съвременното изкуство и ги въвлича да участват в мащабни културни събития в регионите.

Реализацията бе подкрепена от местната фирма за производство на текстил „Калинел“ ООД и от Ротари клуб – Троян, на които изказваме изключителна благодарност.

Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ се реализира с подкрепата на Фондация Америка за България.

Снимки