Нашенци

NashenciВ рамките на провежданите в Казанлък „Чудомирови празници“ Център АЛОС реализира уъркшоп за художествени инсталации в градска среда с ученици от Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Между 24-тии 27-ми март петима от чудомировите „нашенци“, пресъздадени от участниците в творческото ателие, формираха впечатляваща инсталация в центъра на града. Работата на младите художници съвместно с екипа на Център АЛОС се превърна в атракция за жителите и гостите на Казанлък.

За реализациите бяха използвани тел, вата и различни текстилни материали. С тях участниците изградени обемни образи на чудомировите герои. Фигурите са осветени отвътре и във вечерните часове контрастират на традиционната градска визия.

В уъркшопа участваха ученици от X и XI клас на казанлъшкото художествено училище. Събитието е в рамките на Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ и е свързано с усилията на Център АЛОС за повишаване на видимостта на художествените училища от различните части на България чрез участия в събития от местните културни календари.

Изявата е подкрепена от фондация „Чудомир“.

Панорама 360°:

click to start

Видео:

Снимки: