Ателие Живи стени

Публикувано на

В деня на дизайна 27 април 2023г. се проведе едно интересно събитие в зоологическа градина София. Един цял 9-ти клас графични дизайнери от столичното 140 СУ „Иван Богоров“ сътвориха цветна, мащабна рисунка. Под ръководството на автора Любка Маринкова и на техния преподавател по рисуване децата „избухнаха“ и се справиха с поставената задача.

За ателието Любка споделя

    „При работата ми през последните 18 години в зоопарка имах възможност освен да рисувам и да наблюдавам хората. Реакциите им, любопитството от това какво и как го правя. Та затова и заради предизвикателството да насърча тийнейджъри да влязат в реална среда реших да създам това ателие, в което да им дам шанс да се изявят. Те оправдаха очакванията ми и дори ги надминаха. С желание и хъс работиха по проекта, който им предоставих и по техните думи останаха вдъхновени и очакват следващата задача. Благодаря на Зоологическа градина София за предоставената стена и на Национален фонд „Култура“.

Любка е сътворила няколко огромни стенописа в загражденията на животните в Зоологическа градина. „Да можеш да работиш на компютър е изключително важно вече, но ако не можеш на живо, всичко е само илюзия. Трябва да се намери златната среда и това искам да покажа на децата“ споделя авторката.

Събитието се проведе със съдействието на „Национален Фонд Култура“.