КЕВИС `2019

Публикувано на

Сдружение АЛОС и Етнографски музей на открито „Етър“ за поредна година са организатори на Международния симпозиум за лендарт и кинетично изкуство „КЕВИС“. Провеждането му е в периода 22 – 27  юли 2019 г. на територията на музея край Габрово. Участват тринайсет артисти от България, Германия и Франция. Партньори на изявата са сдружение „Изкуство в действие“ и катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Студенти от специалностите „Изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн“ на катедрата също участват в симпозиума, като асистенти на артистите.

Темата на тазгодишното издание на „КЕВИС“ е „Тече и изтича“. Във фокусът му отново е реката. Концептуалната насока е свързана с преходността и промяната във времето по отношение на разбирания и ценности. Реката e символичният носител на тази промяна.

Създадени са 15 произведения, като зоните за тяхната реализация обхващат зелените площи на в рамките на музей „Етър“ и коритото на река Сивек. Творбите изхождат от дадености на средата. Част от тях включват в себе си кинетика и интерактивни моменти.

Участници: Орлин Дворянов, Добрин Атанасов, Орфей Миндов, Десислава Цонева, Томас Хехт, Галина Динева, Антония Дуенде, Жорж Ру, Майа Антова, Анна Цоловска, Венцислава Стоянова, Юлия Лазаркова, Валентин Димитров.

Снимки