Благотворителен търг СЕКТОР АРТ

Публикувано на

На 13 април, по повод великденските празници, беше организиран благотворителен търг, в който участваха ученически произведения, създадени в ателиетата на СЕКТОР АРТ. Фирмата организатор е Avant X technology, а сумата, която се събра надхвърли 1000 лв.

Организираната от Център АЛОС инициатива СЕКТОР АРТ – специално създаден бранд в подкрепа на ученическото творчество, провокира интереса на служителите от рекламната агенция Avant X technology, които закупиха произведения на младите артисти. В търга бяха разиграни творби от различни области: дърворезба, керамика, текстил, детски играчки и рисунки. Участваха творби на възпитаници от Националните гимназии за приложни изкуства „Тревненска школа“ – Трявна и „Проф. Венко Колев“ – Троян, както и Професионалната гимназия за приложни изкуства – Смолян.

Събраните средства отиват директно при своите автори, като една част се отделят за закупуване материали за създаването на нова творческа продукция.

Проведеният благотворителен търг помогна за търговската реализация на произведенията на младите автори, като ги срещна с нови техни почитатели и меценати. Това е целта на инициативата СЕКТОР АРТ, чрез която център АЛОС подкрепя учениците от художествените училища да придобият самочувствие на автори с достойно заплащане и да видят шанс за професионална реализация.