HAND MADE

Публикувано на

Hand_Made_19С голям обществен отзвук премина реализираната в Русе художествена акция в рамките на образователната платформа „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ с ученици от Националното училище по изкуствата в града.

Името на акцията е „HAND MADE“ и включва артистично естетизиране на нарушенията в уличната настилка. По атрактивен начин, чрез изграждане на мозайки от разноцветни фигурки на морски животни, ученици от училището по изкуствата запълниха дупките в асфалта на улиците около градската художествена галерия. Така те привлякоха вниманието на русенци върху проблема за поддръжката на градските улици и дадоха свое алтернативно решение.

Акцията е част от обучение за художествени намеси в градската среда, модул от методическата система създадена от екипа на център АЛОС за целите на платформата. В концепцията на заниманията е заложена идеята за активната роля на артиста в общественото пространство. Акцията в Русе е заключителна фаза от обучение на учители от художествените гимназии от страната за работа по системата. В случая преподавателката от русенското училище по изкуствата Виргиния Пенчева бе поставена в ролята на организатор на занимания с ученици в полето на съвременното изкуство.

Реализацията на мероприятието бе между 4-ти и 6-ти юли. Проект „Паралелни стъпки, паралелни пространства се реализира от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС с подкрепата на Фондация Америка за България.

връзки:

Арена медия

Видео:

Снимки: