Моето време, моето място

Публикувано на

От 17-ти до 20-ти април в Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, гр. Трявна се проведе пленер за млади художници. Взеха участие ученици, които предстои да се дипломират през тази година в художествените училища в Трявна и в Троян. Темата на пленера бе „Моето време, моето място“. Резултатите от него бяха представени в рамките на обща изложба в периода 20-ти април – 13-ти май в галерия „Тотю Гъбенски“ в гр. Трявна. През май произведенията ще бъдат показани и в София, в изложбеното пространство на Национален дарителски фонд „13 века България“.

Проектът се финансира от програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и е част от мащабната културно-образователна инициатива „Паралелни стъпки, паралелни пространства“. Идеята на конкретното начинание е чрез поредица от презентации, уъркшопи и съвместна творческа работа да се стимулират ученици от ХІІ клас да изведат свои авторски проекти в сферата на съвременното изкуство, с които официално да дебютират на българската художествена сцена.

Първата фаза на реализацията протече през март 2012 г. В нея бяха селектирани единайсет дебютанта, избрани след участие в уъркшопи за подготовка на проектни предложения в двете художествени училища.

Организатор на проекта е Център за неформално образование и културна дейност „Алос“ (www.alosbg.com) Партньори по проекта са сдружение „Изкуство в действие“, НГПИ „Тревненска школа“, НГПИ „Проф. Венко Колев“, НДФ „13 века България“.

видео:

снимки:

коментар

Коментарите са затворени.