Нощ на музеите в София 2017

Публикувано на

Център Алос взе участие в Европейската нощ на музеите 2017 като се включи в програмата на два столични музея в нощта на 20 май.

В Националния Военноисторически музей се проведе уъркшоп за създаване на художествена инсталация, в който освен екипа на АЛОС, участваха и млади творци (стажуващи при нас). Мащабната инсталация, носеща името „Скрито послание“ e от типа „оптична илюзия“ – отделните й елементи, погледнати само от определена гледна точка, образуват скрития образ. Инсталацията беше изградена в двора на Националния военноисторически музей и посетителите можеха да й се насладят в Нощта на музеите – 20 май 2017 г.

Националният Политехнически музей беше домакин на Ателие за рисуване със светлина, което Център Алос реализира. Уютния вътрешният двор на музея беше превърнат в арена на светлината и импровизацията. Посетителите на музея имаха възможност да се включат в ателието като създадат своя светлинна рисунка или се снимат в light-painting творба, заснета и принтирана на момента. Работилницата породи голям интерес. Многото желаещи да се снимат и да порисуват се сдобиха със своя уникална светлинна фотография благодарение на светлинния ни художник Боян Бахрин и светлинния ни фотограф Любен Кулелиев.

Снимки