Премиера на книжката „ЧОРАПЪТ, КОЙТО ПРОМЕНИ СВЕТА“

Публикувано на

След предпремиерното предколедно представяне на детската книга „Чорапът, който промени света“, на  14 януари се проведе и официалната премиера на изданието. Книжката е написана от Здрава Каменова, илюстрирана от Ирина Василева и издадена от Център Алос.

Официалната среща на чорапчето Сам с публиката се състоя в Литературен клуб „Перото“ (НДК). Героите от книжката оживяха чрез гласовете на любими актьори, които посрещнаха гостите с откъси от историята. Имаше творческа работилница за рисуване, оцветяване и изработка на собствени разделители за книги с помощта на образите от книгата… и още много, много забавления и награди!

Тандемът Здрава Каменова – Ирина Василева е познат на читателите от първата книга, която създават заедно през 2015 година – „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“. В нея те ни разкриват живота на една метална кутийка с боб в кофата за боклук, като показват на читателя важността на рециклирането и опазването на околната среда.

Новата книга – „Чорапът, който промени света“ разказва историята на единичното бяло чорапче Сам, което не иска да бъде самотно и докато търси своята половинка, променя света, като убеждава чорапи и хора да оставят предразсъдъците и бъдат по-толерантни.

За историята на Чорапът, който промени света!

Една история 48 % памук, 32% приключения, 10% смях и още 100% сърдечност. Самотното бяло чорапче Сам ще тръгне на дълго пътешествие е от шкафа, за да намери своето чорапче-братче, с което да направи най-невероятния чифт. По пътя си то ще се срещне със злия черен чорапогащник, с най-милите дядо и баба вълнени чорапи, ще попадне в страшната Бяла Уста и в една шумна класна стая, после ще пътува в джоба на нетърпеливото за разходки палто, ще присъства на нощното прет-а порте на новите модели чорапи в чорапената фабрика, където ще има остър сблъсък с госпожица ножица и още и още…но нека не разплитаме историята докрай. Тръгни с най-милото и най-памучно чорапче Сам, което, сигурни сме, ще ти е по мярка, ще ти топли и ще те гъделичка…и ще те отведе в един шарен свят, където всеки чорап, може да е чифт с когото си поиска, без значение от цвета, райетата, точките и каретата. Защото за памучните сърца не е от значение цвета.

Книжката е 82 страници, квадратен формат, с меки корици и цветни илюстрации.

ЦЕНА: 12 лв.

За поръчки: office@alos.bg / 0897 93 20 05

 

Книгата се издава от Център АЛОС, с подкрепата на Столична Програма Култура за 2016 на Столична Община.

Интервю със Здрава Каменова по MAGIC FM

Интервю със Здрава Каменова по ДАРИК Радио

Откъс от книжката по Радио Фемили