Ра-Боб-тилница

Публикувано на

06_DSC_5627Център за неформално образование и културна дейност АЛОС организира Ра-Боб-тилница в Музейко на 27 март 2016 г. по повод Международния ден на театъра

Едно от най-вълшебните места за деца в София – „Музейко“ бе домакин на една вълшебна книжка – „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“.

На 27 март в детския център „Музейко“ се състоя поредната среща със създателите на книгата – авторката Здрава Каменова и художничката Ирина Василева. Специално за малчуганите актьори прочетоха част от приключенията на главните герои, а след това, в работилничка за кукли, децата с малко помощ изработиха персонажите от книгата.

Книжката „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“ е изключително забавна, с действен сюжет и много смешни и чудати персонажи. Тя не само забавлява, но неусетно започва да кара децата да си задават въпроса за многобройните отпадъци, които произвеждаме, с лекота да възприемат тяхното разделно събиране и рециклиране.

Център Алос изказва специални благодарности на домакините на събитието – Музейко, както и на всички, взели участие в приказното приключение.

Книгата е проект на Център за неформално образование и културна дейност „АЛОС“, съфинансирана от Столична Програма Култура 2015 на Столична Община. Осъществена е от издателство Панорама плюс.

Снимики: