БОБ – Малката метална кутийка с голяма мечта

Публикувано на

bob-koricaЦентър Алос има удоволствието да ви покани на първата среща с публика на детската книга на Здрава Каменова-автор и Ирина Василева-художник „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“. Ще чуете откъси от книжката изпълнени от обичани актьори, ще има и работилничка за кукли на Artland, на която децата с малко помощ ще изработват геройчета от книгата.

Откриване: 3 октомври 2015 г. 15:00 – 17:00 ч. Студио 5 (НДК). Вход свободен.

Може да поръчате и на нашия сайт невероятната нова книжка на Здрава с оригиналните  илюстрации на Ирина, които превръщат книжката в истинско хартиено бижу. Не пропускайте това удоволствие за цялото семейство, то ще ви напълни с приятни емоции чак до капака и ще ви натроши от смях! Книжката е изключително забавна, с действен сюжет и много смешни и чудати персонажи. Тя не само ще забавлява вас и децата ви, но ще ги научи да рециклират, ще ги накара да се замислят преди да поискат да им купите Мак Мазен Сандвич или мис Пица.

Ето мнения на първите читатели на  „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“:

„Това е книгата, която дори аз чета с удоволствие.“ – Жарин-8 г. литературен критик, който пише за 120 – то училище, секция- втори клас

„Децата и баба им не искаха да заспят преди да прочетем цялата книжка.“ – Роси, майка на Никола на 6 г. и Марина на 4 г.

„В тази книга е като анимационен филм, но от хубавите, на много места се смеят и родителите“ – Женя-36 г.

За историята на „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“

Книжката разказва историята на една обикновена кутийка с боб, която попада в ръцете на едно музикално дете. То по цял ден барабани с моливче по нея и й дава истинско име, нарича я Боб. Боб започва да мечтае да е барабан, но скоро и той и мечтата му отиват на боклука. А в миризливата кофа  е пренаселено от чудати персонажи. Боб ще запознае и вас с бъбривата госпожица Лампа, с добродушния стар Буркан, заедно с него ще водите битка със злодеите МакМазен и мис Пица и армията им от пържени картофки, ще срещнете и най-прекрасната дървена лъжица, която успява да запълни  металната кутийка с най-топли чувства. Двамата случайно откриват, че заедно могат да правят музика и скоро целият боклук започва да танцува в барабанения им ритъм.

Тази книжка ще ви отведе на едно невероятно приключение от рафта на един магазин чак до  завода за рециклиране, а от там кой знае може би дори под прожекторите на музикалната сцена.

Книгата запознава децата с темата за рециклирането и разделното събиране на отпадъци по изключително забавен, емоционален и находчив начин.

Книгата е проект на Център за неформално образование и културна дейност „АЛОС“, съфинансирана от Столична Програма Култура 2015 на Столична Община. Осъществена е от издателство Панорама плюс.

Книжката е 74 страници, Формат А4, с меки корици и цветни илюстрации.

Изчерпан е тиражът на хартиения вариант. Налична е като аудиокнига на CD.

За поръчки: office@alos.bg тел. 0897 93 20 05