След развода

Публикувано на

150415_514149945318624_836252024_nЦентър Алос представя „След развода“ – фокус група отваряща пространство за хора, които преминават или са преминали през раздяла с партньор или загуба на партньор.

Групата се води от консултанти – психотерапевти, част от екипа на Алос.

Когато преминаваме през лична криза, представите ни за реалността се променят. Защо? Защото именно в това се състои личното в кризата. Представите, мечтите и очакванията ни, чрез които изграждаме планове за личното си бъдеще губят устойчивостта си. Може би това се преживява най-отчетливо при раздяла или загуба на партньор. В такива моменти ни обземат въпроси, които миг по-рано са ни били далечни: къде сгреших, какво можех да направя, какво мога да направя, как и накъде да продължа, какво да кажа на децата ни, какво ще си помислят близките ми и много други.

„След развода“ е терапевтична фокус група, чийто фокус е насочен към хората, за които тези и подобни въпроси са част от ежедневието им и предизвикват тревога. В рамките на групата водена от консултанти – психотерапевти, участникът ще има възможност да открие начини, чрез които да намери отговори на тези въпроси, продължавайки по нов, различен и пълноценен за него път. Ще срещне хора, преминаващи през подобни на неговите преживявания и ще види различни перспективи, реакции и емоции към въпросите, пораждащи тревога, чувство за загуба на посока и страх.

Групата няма задължителен характер и участието в нея е свързано само и единствено на личното желание и готовност за преодоляване на личната криза.

За повече информация: www.sledrazvoda.alos.bg