Присъствие

Публикувано на

prisustvie

Център АЛОС се включи в изложбата по повод 55-тата годишнина на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. По инициатива на преподавателите Станимира Вълчева и Илиян Ангелов и с помощта на екипа на АЛОС в сградата на училището бе проведен уъркшоп за намеса в средата. Ученици от художествените паралелки изработиха провокативни фигури с помощта на тиксо и стреч фолио, които ситуираха наред с другите експонати на изложбата. Използваната художествена практика е заимствана от изявите на световноизвестния стрийтарт артист Марк Дженкинс, който използва подобни обекти, за да провокира в градската среда.

Самата изложба се откри на 16 ноември 2015 г., а уъркшопът се проведе в предходните два дни. Инициирането му е в рамките на образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“, като двамата плевенски учители, пряко ангажирани с реализацията в училището по изкуствата са включени в обученията на преподаватели, които център АЛОС периодично организира.

Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ се реализира от център АЛОС с подкрепата на Фондация Америка за България.

 

Снимки: