Редизайн на велосипеди

Публикувано на

Redesign_ bicycl_38Пореден уъркшоп по проект „Паралелни стъпки, паралелни пространства“ бе осъществен от Център АЛОС в рамките на на ONE DESIGN WEEK 2014. В три дни ученици от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив взеха участие в творческо ателие за редизайн на велосипеди. Бъдещите художници и сценографи получиха възможност да подготвят и реализират проекти за артистична промяна на традиционната визия на велосипеда. Изходна точка бяха стандартни велосипеди и велосипедни части, които се комбинираха и допълваха с разнородни артистични материали. Това даде съвършено нов резултат, който събира в себе си както визуална трансформация, така и възможност за мобилност.

С помощта на екипа на Център АЛОС шест велосипеда бяха тотално трансформирани и превърнати в нестандартни возила, плод на въображението на учениците. Дизайнерските произведения бяха демонстрирани по централни пловдивски улици. Официалното представяне на работата на ателието бе на откриването на изложбата „Съвременният номад“ в рамките на ONE DESIGN WEEK 2014, в Балабановата къща в Пловдив. Там посетителите имаха възможност да изпробват артистичните возила.

Проект „Паралелни стъпки, паралелни пространства“, се осъществява от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС с подкрепата на Фондация Америка за България.

Видео:

снимки: