Удължен срок за Конкурс „Съвременният номад“

Публикувано на

Nomad LogoЦентър за неформално образование и културна дейност Алос в партньорство с ONE DESIGN WEEK обявява национален конкурс за създаване на художествени проекти в областта на визуалните изкуства и дизайна на тема: „СЪВРЕМЕННИЯТ НОМАД“.

Инициативата е насочена към ученици от училищата по изкуствата и културата към Министерство на културата на Република България. Проектите, които се допускат до явяване на конкурса, могат да бъдат във всички сфери на визуалните изкуства и дизайна: рекламен, промишлен и интериорен дизайн, живопис, графика, скулптура, декоративно-приложни изкуства, дигитална фотография и др.

Ще бъдат обявени първа, втора и трета награда, съответно по 500 лв., 250 лв. и 100 лв. Лауреатите на конкурса ще бъдат определени от независимо жури, съставено от представители на бизнеса и академичната общност. Допълнителна награда в конкурса е посещение на фестивала ONE DESIGN WEEK 2014 в Пловдив, като организаторите поемат пътните разходи, нощувки и безплатен достъп до платените събития в рамките на форума на 26-28 юни 2014 г.

Изложба на селектирани проекти, представена в Балабановата къща, гр. Пловдив в рамките на ONE DESIGN WEEK 2014 – Пловдив (20-29 юни 2014)

Крайният срок за подаване на проектите е 26 май 2014 г.

Повече информация относно условията на конкурса може да се намери тук: