СЕКТОР АРТ вече на пазара

Публикувано на

SA-MarketПродукция на ученици от художествените училища в Трявна и Троян вече е на пазара след успешния старт на инициативата в подкрепа на младото българско изкуство. Пана, изписани и резбовани декоративни съдове и керамика се предлагат в арт-магазина на ул. „Радецка“ 15 в Габрово.

„Излизането“ на пазара цели да окуражи най-младите творци и да ги подготви за реалните предизвикателства в бъдещата им професионална реализация. По инициатива на Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС беше създаден модел за ученическо предприемачество. Идеята е творбите, създадени по време на извънкласни занимания и под ръководството на избрани преподаватели, да се предлагат на пазара в рамките на няколко кампании през годината, като по–голямата част от приходите от продажбата ще получават авторите.

Първата кампания в рамките на инициативата, беше представена в Художествената галерия в Габрово и на Базара за изкуствата и занаятите на Никулден в София – хотел Радисън.

Ученическо творчество с бранда СЕКТОР АРТ се предлага на коледните базари в София: от 20 до 24 декември на Коледния фестивал на изкуствата в хотел Радисън и на 20 декември на Коледния базар в Culture Beat Club изложения на произведения на изкуството и занаятите. На щандовете са изложени уникати от керамика и дърворезба, ръчно изработени от ученици от художествените училища в Трявна и Троян.

Снимки