Проект „Изкуство в движение“

Публикувано на

Art_in_movement_23От 9 до 19 септември 2013 в Майсен, Германия, център Алос взе участие в международният младежки обмен „Изкуство в движение“. В проекта се включиха млади артисти от България, Германия и Унгария. В продължение на десет дни те работиха в уъркшопи свързани с кинетична скулптура, трансформация на средата, редизайн на велосипеди, мозайка, и др.

Като изходна точка за работата в отделните ателиета участниците използваха стари велосипеди и велосипедни части, които комбинираха с разнородни материали, като тел и хартия; керамични плочки и цветни стъкла; природни и строителни материали – камъни пръст, цимент и др. В резултат, в уъркшопите бяха изработени кинетични скулптури, задвижвани от силата на вятъра; нетрадиционни превозни средства, създадени чрез комбиниране на велосипедни части и скулптурни елементи; множество мозайки и др. Също така част от работното пространство на открито бе естетически трансформирано и превърнато в артистична зона за отдих с нестандартно огнище, маси и места за сядане.

Водещи на уъркшопи от името на център Алос бяха д-р Добрин Атанасов Любен Кулелиев. Участваха млади артисти и студенти в сферата на визуалните изкуства.

В програмата на проекта бяха предвидени и дейности за културен обмен, свободно време и посещение на местните туристически атракции.

 

Организатор: „Milan e.V.“, Дрезден

Финансиране: Програма „Младежта в действие“

Видео:

снимки: