Любимият Боб има втори живот!

Публикувано на

Детската ни книга на Здрава Каменова „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“ радва малките читатели вече 6 години. Откъс от нея е поместен в Читанката по БЕЛ за III клас като пример за съвременен български автор, разглеждащ актуалната тема за рециклирането и разделното събиране на отпадъци по изключително забавен и находчив начин. Така първият тираж на книгата беше бързо изчерпан. 

Сега кутийката Боб, с втори тираж и свежи сили е готов за нови срещи с читателите. Не пропускайте това удоволствие за цялото семейство, то ще ви напълни с приятни емоции чак до капака и ще ви натроши от смях! Книжката е изключително забавна, с действен сюжет и много смешни и чудати персонажи. Тя ще научи децата ви да рециклират, ще ги накара да се замислят преди да поискат да им купите Мак Мазен Сандвич или мис Пица.

За историята на „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“

Книжката разказва историята на една обикновена кутийка с боб, която попада в ръцете на едно музикално дете. То по цял ден барабани с моливче по нея и й дава истинско име, нарича я Боб. Боб започва да мечтае да е барабан, но скоро и той и мечтата му отиват на боклука. А в миризливата кофа е пренаселено от чудати персонажи. Боб ще запознае и вас с бъбривата госпожица Лампа, с добродушния стар Буркан, заедно с него ще водите битка със злодеите МакМазен и мис Пица и армията им от пържени картофки, ще срещнете и най-прекрасната дървена лъжица, която успява да запълни металната кутийка с най-топли чувства. Двамата случайно откриват, че заедно могат да правят музика и скоро целият боклук започва да танцува в барабанения им ритъм.

Чака ви невероятно приключение от рафта на един магазин, чак до завода за рециклиране, а от там, кой знае може би дори под прожекторите на музикалната сцена.

 

Книгата е 72 страници, Формат 210/280, с меки корици и с цветните илюстрации на Ирина Василева. Издава Център АЛОС.

Цена 20 лв.

Налична е и като аудиокнига на CD.

Можете да поръчате на office@alos.bg, 0897 93 20 05