Уъркшоп „Рисуване със светлина“

Публикувано на

Уъркшопът „Рисуване със светлина се проведе на 16 април 2016 г. в Галерия/студио Underground.“

Той е осъществен с помощта на Център АЛОС и даде шанс на публиката активно да се включи в създаването на light-painting произведения. В предварително обособено тъмно пространство (черна стаичка) всеки посетител имаше възможност създаде своя светлинна рисунка или да се включи в обща light-painting творба, която беше заснета и принтирана на момента. По този начин, в рамките на 3-4 минути след заснемането, участниците се сдобиха с хартиено копие на своята собствена светлинна рисунка.

Уъркшопът „Рисуване със светлина“ дава възможност за създаване на собствена временна реалност, чрез която да бъдат „разказани“ отделни истории или „пресъздадени“ ситуации и случки чрез ефектите на светлинните рисунки. Всеки участник може сам да „изрисува“ и промени заобикалящото пространство, създавайки светлинни ефимерни образи и обекти. По този начин нереалните обекти реално променят усещането, възприятието и представата на всеки участващ в уъркшопа. Възможността хората сами да са създатели (рисувайки чрез светлина) допълнително засилва чувството на ангажираност и творчество, като поставят отделния зрител в ролята на твореца-художник.

Уъркшопът е реализиран съвместно с фотоизложба „Тъмна светлина“ (Dark Light) – http://darkinart.wix.com/darklight

Работилницата „Рисуване със светлина“, може да се изпълнява на открито, или в закрити тъмни пространства. Могат да се включват деца и възрастни. Екипът на Център Алос и Dark Light сме отворени за партньорства и представяне на уъркшопа в различни инициативи, културни форуми и частни събития.

Снимки: