Премиера на книжката „ЧОРАПЪТ, КОЙТО ПРОМЕНИ СВЕТА“

Zdrava_book2_01След предпремиерното предколедно представяне на детската книга „Чорапът, който промени света“, на  14 януари се проведе и официалната премиера на изданието. Книжката е написана от Здрава Каменова, илюстрирана от Ирина Василева и издадена от Център Алос.

Официалната среща на чорапчето Сам с публиката се състоя в Литературен клуб „Перото“ (НДК). Героите от книжката оживяха чрез гласовете на любими актьори, които посрещнаха гостите с откъси от историята. Имаше творческа работилница за рисуване, оцветяване и изработка на собствени разделители за книги с помощта на образите от книгата… и още много, много забавления и награди!

Тандемът Здрава Каменова – Ирина Василева е познат на читателите от първата книга, която създават заедно през 2015 година – „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“. В нея те ни разкриват живота на една метална кутийка с боб в кофата за боклук, като показват на читателя важността на рециклирането и опазването на околната среда.

Новата книга – „Чорапът, който промени света“ разказва историята на единичното бяло чорапче Сам, което не иска да бъде самотно и докато търси своята половинка, променя света, като убеждава чорапи и хора да оставят предразсъдъците и бъдат по-толерантни.

За историята на Чорапът, който промени света!

Една история 48 % памук, 32% приключения, 10% смях и още 100% сърдечност. Самотното бяло чорапче Сам ще тръгне на дълго пътешествие е от шкафа, за да намери своето чорапче-братче, с което да направи най-невероятния чифт. По пътя си то ще се срещне със злия черен чорапогащник, с най-милите дядо и баба вълнени чорапи, ще попадне в страшната Бяла Уста и в една шумна класна стая, после ще пътува в джоба на нетърпеливото за разходки палто, ще присъства на нощното прет-а порте на новите модели чорапи в чорапената фабрика, където ще има остър сблъсък с госпожица ножица и още и още…но нека не разплитаме историята докрай. Тръгни с най-милото и най-памучно чорапче Сам, което, сигурни сме, ще ти е по мярка, ще ти топли и ще те гъделичка…и ще те отведе в един шарен свят, където всеки чорап, може да е чифт с когото си поиска, без значение от цвета, райетата, точките и каретата. Защото за памучните сърца не е от значение цвета.

Книжката е 82 страници, квадратен формат, с меки корици и цветни илюстрации.

ЦЕНА: 12 лв. в разпространителската мрежа

ЦЕНА: 10,50 лв. при поръчка от Център АЛОС (без доставката)

За поръчки: office@alos.bg / 0876 300 875

 

Книгата се издава от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС, по проект съфинансиран от Столична Програма Култура за 2016 на Столична Община.

 

Интервю със Здрава Каменова по MAGIC FM

 

Интервю със Здрава Каменова по ДАРИК Радио

Откъс от книжката по Радио Фемили